Bahan -bahan:
10 ekor udang besar
5 keping cendawan putih, belah 2
2 batang serai, potong kasar
2 helai daun limau purut
3 tangkai lada merah, potong kasar
1 batang daun ketumbar, potong kasar
1 batang daun ketumbar, ambil daunnya
1 biji limau nipis, ambil jusnya
2 sudu makan sos ikan
1 sudu makan paste tom yam
Garam secukup rasa
500 ml air rebusan udang
Cara penyediaan :
1.Panaskan air rebusan udang bersama serai, daun limau purut, batang daun ketumbar, lada dan paste tomyam sampai mendidih.
2.Masukan udang, cendawan, sos ikan dan jus limau nipis. Tambahkan garam dan taburi dengan daun ketumbar.
3.Sajikan panas-panas
10 ekor udang besar
5 keping cendawan putih, belah 2
2 batang serai, potong kasar
2 helai daun limau purut
3 tangkai lada merah, potong kasar
1 batang daun ketumbar, potong kasar
1 batang daun ketumbar, ambil daunnya
1 biji limau nipis, ambil jusnya
2 sudu makan sos ikan
1 sudu makan paste tom yam
Garam secukup rasa
500 ml air rebusan udang
Cara penyediaan :
1.Panaskan air rebusan udang bersama serai, daun limau purut, batang daun ketumbar, lada dan paste tomyam sampai mendidih.
2.Masukan udang, cendawan, sos ikan dan jus limau nipis. Tambahkan garam dan taburi dengan daun ketumbar.
3.Sajikan panas-panas
Tiada ulasan:
Catat Ulasan